Stop met het verliezen van de aandacht van je potentiële prospect, pak je momentum.

Publish on January 3, 2020

Waar ik mijn werkdag mee start aan het begin van het jaar? Ik ga op zoek naar artikelen waarin bedrijven en trendwatchers de belangrijkste marketing trends voorspellen. Ik had het al op mijn lijstje staan, maar ook de de trendwatchers geven aan dat conversational marketing belangrijker wordt voor je salesfunnel. 

Wat is conversational marketing?

Conversational marketing is de snelste manier om kopers door sales funnel te leiden via real-time conversaties. Het bouwt relaties en creëert authentieke ervaringen met klanten en kopers.

Zaken doen moet gewoon weer wat persoonlijker voelen? 

De B2B koop process is enorm koud geworden, onpersoonlijk en het process is pijnlijk. Bedrijven willen eenvoudig contact hebben en niet in ingewikkelde salesfunnels terechtkomen. Zoals deze:

 

Messaging is een oplossing dat je als bedrijf zou kunnen implementeren. Omdat het gewoon veel sneller is en het voelt alsof je een echt gesprek hebt. Volgens een onderzoek van Twilio geeft 90% van de consumenten aan via chat te willen communiceren met bedrijven.   

Maar toch kiezen wij er als bedrijf vaak voor om de klant door eindeloze funnels in te pushen, terwijl ze eerlijk gezegd vaak maar een ding willen, simpelweg contact

Normaliter zet je geautomatiseerd mails in (marketing automation) om leads te kwalificeren. Door gebruik te maken van de bots, kan je veel sneller de vragen stellen en onderzoeken of de lead ook daadwerkelijk wil gaan kopen. Je verkort zo de tijd van response.

Volgens het Harvard business review is dit wel the way to go. Volgens dit onderzoek moeten bedrijven, binnen 5 minuten na het initiële contact reageren. Dit maakt de kans dat jij lead kwalificeert groter. Wacht je langer, dan daalt de kans dat je een lead daadwerkelijk kwalificeert met 400%.

Welke tool jij hierbij kan gebruiken?

Zelf vind ik Drift  of Manychat een fijne tool om te implementeren. Ook omdat er hele handige WordPress plugins voor zijn. Je hoeft dus geen techie te zijn om de bot te installeren.

Heb jij naar aanleiding van deze blog nog vragen of benieuwd hoe jij een chatbot kan laten werken voor jouw bedrijf. Let’s chat.